Pravá boeuf Stroganoff

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 571.1 mg
  • Vláknina 1768.5 mg
  • Vitamín A 1768.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 1/2 másla s olejem a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme okapat na cedníku a šťávu zachytíme do kastrolu. Tuk z pánve vylijeme, do pánve dáme vývar a odvaříme. Poté přidáme do kastrolu ke šťávě.

  • 3

    Na očištěné pánvi rozpálíme zbytek másla a na něm cca 5 minut osmahneme dozlatova cibuli. Zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme šťávu z masa a cca 5 minut necháme provařit. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a octem. Prohřejeme, ale už nevaříme.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. opečené brambory.

Komentáře k receptu