Telecí plec dušená na paprice se žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 750 g Telecí plec
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 333.8 mg
  • Vláknina 2484 mg
  • Vitamín A 2484 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plec opláchneme a stáhneme pomocí jehly nebo provázku, osolíme, opečeme na polovině tuku a vyjmeme.

  • 2

    V tuku zbylém od opékání mírně osmahneme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme částí vody.

  • 3

    Do základu vložíme maso a za občasného přelévání a obracení dusíme téměř doměkka.

  • 4

    Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku (trochu tuku ještě necháme na podušení žampionů) a prosáté mouky, zalijeme teplou vodou a rozšleháme. Nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme.

  • 6

    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na zbylém tuku a krátce podusíme.

  • 7

    Nakonec žampiony přidáme do omáčky a znovu krátce převaříme.

Komentáře k receptu