Telecí plec dušená s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 500 g Dýně
  • 500 g Telecí plec
  • 250 ml Ocet kvasný lihový
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 968 mg
  • Vláknina 2150 mg
  • Vitamín A 2150 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, zalijeme vodou s octem a necháme asi 15 minut stát.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí dusíme v kastrole na másle do poloměkka.

  • 3

    K masu přidáme dýni, přilijeme vývar a vše dusíme doměkka.

  • 4

    Pokrm zahustíme jogurtem rozmíchaným s hladkou moukou. Podle chuti okořeníme tymiánem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu