Telecí plec dušená s dýní
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 500 g Dýně
- 500 g Telecí plec
- 250 ml Ocet kvasný lihový
- 250 ml Voda pitná
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 10 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 968 mg
- Vláknina 2150 mg
- Vitamín A 2150 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, zalijeme vodou s octem a necháme asi 15 minut stát. 
- 
                                2Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí dusíme v kastrole na másle do poloměkka. 
- 
                                3K masu přidáme dýni, přilijeme vývar a vše dusíme doměkka. 
- 
                                4Pokrm zahustíme jogurtem rozmíchaným s hladkou moukou. Podle chuti okořeníme tymiánem. 
- 
                                5Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        