Smažené šištičky z bulguru a jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 200 g Bulgur
  • 150 g Jehněčí maso mleté
  • 2 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2903 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 291 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 109.9 mg
  • Draslík 847 mg
  • Vláknina 25062.5 mg
  • Vitamín A 25062.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 23.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur namočíme do vody, zakryjeme a necháme cca 15min bobtnat. Z masa odkrojíme tuk a šlachy a nakrájíme ho na kostičky. Oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Poté 500g masa společně s cibulí umeleme na masovém strojku.

  • 2

    Bulgur scedíme, necháme okapat a propracujeme ho s masem, římským kmínem, cayenským pepřem a solí. Hmotu uložíme na 1h do lednice.

  • 3

    Mezitím připravíme náplň. Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nerozdrobí. Dochutíme račatovým protlakem, skořicí a osolíme. Přidáme nasekané ořechy, promícháme.

  • 4

    Směs bulguru a masa rozdělíme na cca 20částí. Každou na dlani stlačíme na placičku, dáme na ni 2lžičky náplně, přetáhneme přes náplň, uzavřeme a vytvarujeme do šišky. Rozpálíme olej a šišky v něm smažíme cca 4min. Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme osušit na papírové utěrce a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. okurkový jogurt a chlebové placky.

Komentáře k receptu