Medová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Med včelí
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Marmeláda ostružinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 167.6 mg
  • Draslík 69.2 mg
  • Vláknina 1093.3 mg
  • Vitamín A 1093.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky vymícháme a zvolna k nim přiléváme rozpuštěný, vychladlý med. Směs smícháme se sněhem a přidáme hrubou mouku, jedlou sodu a vanilkový cukr. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Upečené těsto vyklopíme na pracovní plochu posypanou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečicí papír. Korpus potřeme marmeládou a ještě zatepla svineme do rolády.

Komentáře k receptu