Špagety se sépií a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Hrášek
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Sépie
  • 350 g Špagety
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 713.8 mg
  • Vláknina 6240.8 mg
  • Vitamín A 6240.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné sépie nakrájíme na 5 mm široké proužky. Chapadla nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    V hluboké pánvi nahřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 5 minut při mírné teplotě, až je cibule měkká. Přidáme sépie, nakrájená nakládaná rajčata, pokrájený česnek, vinný ocet a cukr.

  • 3

    Přimícháme nadrobno pokrájený rozmarýn a dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut na mírném ohni. Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme petržel, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu