Zeleninové casserole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 200 g Cuketa
  • 500 g Kedlubna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Fazole bílé
  • 50 g Sýr Čedar
  • 200 g Karotka baby
  • 300 ml Víno bílé
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 8 ks Šalotka
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 15.4 mg
  • Draslík 1661.3 mg
  • Vláknina 16429 mg
  • Vitamín A 16429 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku spojíme s máslem, kypřícím práškem, přidáme strouhaný sýr, nasekanou petržel, osolíme, opepříme a dáme na chvíli do chladu. Vytvoříme asi 25 ks knedlíčků.

  • 2

    Na oleji osmahneme podélně nakrájenou šalotku, brambory na půlku a opékáme asi 8 minut, přidáme pokrájený česnek, baby karotku, zelené fazolky, žampióny, cukety na špalíky a kedlubnu na plátky. Přilijeme vývar, polovinu vína, cukr, sojovou omáčku a necháme vařit 15 minut. Kukuřičný škrob rozmícháme ve zbytku vína a vmícháme do casserole. Když omáčka zhoustne, osolíme a opepříme.

  • 3

    Přivedeme k varu, navrch dáme knedlíčky, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut.

  • 4

    Nakonec přidáme jemně pokrájenou chilli papričku bez semínek. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou. Polévka je nejlepší druhý den.

Komentáře k receptu