Focaccia s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 80 g Lilek
  • 80 g Žampiony - sterilované
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Paprika sterilovaná
  • 500 g Focaccia
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 401.8 mg
  • Vláknina 5685.3 mg
  • Vitamín A 5685.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek očistíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme vyplakat. Krůtí prsa nakrájíme na medailónky. Maso pak vložíme do skleněné mísy, kam přidáme drcený česnek, koření, citrónovou štávu a olej. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat. Rozpálíme pánev a medailonky z obou stran zprudka osmahneme. Medailónky smažíme 2 minuty z každé strany. Když jsou hotové, nakrájíme je podélně na tenké plátky. Maso udržujeme horké.

  • 2

    V téže pánvi osmažíme plátky lilku a uchováme v teple.

  • 3

    Bochník chleba focaccia nakrájíme na jednotlivé porce a uprostřed rozřízneme. Střídku pokapeme olivovým olejem.

  • 4

    Na každý chléb položíme plátek lilku, plátky masa a navrch dáme houby a nakládanou papriku. Vše přikryjeme druhou polovinou chleba. Plněný chléb vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C necháme

  • 5

    10 minut prohřát. Podáváme horké.

Komentáře k receptu