Omáčka z máty a fazolí cannellini
Suroviny
- 175 g Fazole cannellini
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 hrst Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Omáčka Tahini
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 168.5 mg
 - Vláknina 1653.7 mg
 - Vitamín A 1653.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém množství studené vody necháme přes noc namočené fazole. Poté fazole přecedíme, propláchneme a dáme do velké pánve, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a necháme vařit na prudkém plameni 10 minut. Poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezměknou.
 - 
                                2
Fazole přecedíme a dáme do mixéru, přidáme česnek, mátu, jarní cibulky, olivový olej a tahini. Směs mixujeme cca 15 vteřin.
 - 
                                3
K fazolové kaši přidáme kmín, koriandr, sůl, citronovou šťávu a pepř. Vše promícháme a dáme na 30 minut přikryté na chladné místo.
 - 
                                4
Omáčku rozdělíme do jednotlivých misek, misku dáme na talíř, a podáváme.