Telecí dušené s hráškem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Tuk
  • 15 g Cukr krupice
  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 25 g Sůl
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Telecí plec
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1189 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 283.5 mg
  • Vláknina 3804 mg
  • Vitamín A 3804 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Maso na horkém tuku mírně osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmažíme. Podlijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, promícháme a zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení maso mícháme a přiléváme teplou vodu.

  • 3

    Ke konci dušení přidáme hrášek, lehce přisladíme a dodusíme.

Komentáře k receptu