Slepice na zelenině s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 600 g Slepice
  • 80 g Olivy černé
  • 400 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 119.5 mg
  • Draslík 355.6 mg
  • Vláknina 9558 mg
  • Vitamín A 9558 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, poté vložíme zeleninu, podlijeme několika sběračkami vývaru ze slepice, osolíme, vsypeme kari koření, řádně promícháme a pod poklicí dusíme, dokud zelenina nezměkne.

  • 2

    K zelenině přimícháme maso z uvařené slepice, které jsme nakrájeli na nudličky, na půlky nakrájené olivy a důkladně prohřejeme.

Komentáře k receptu