Zadělávaná slepice na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření celé
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 416.5 mg
  • Vláknina 3353.4 mg
  • Vitamín A 3353.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu