Jarní zelená polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Šalotka
  • 250 g Řeřicha
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 821.7 mg
  • Vláknina 9362.5 mg
  • Vitamín A 9362.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V polévkovém hrnci na oleji osmažíme nakrájenou šalotku a kolečka pórku. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory a nasekanou řeřichu, za občasného zamíchání smažíme ještě další 3 minuty.

  • 2

    Zalijeme mlékem, vývarem, přidáme černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut pod pokličkou.

  • 3

    Vypneme oheň a necháme několik minut zchladnout. Polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň a na mírném plameni přivedeme k varu.

Komentáře k receptu