Bažant pečený na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Bažant obecný
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 3 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1824 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 186 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 583 mg
  • Draslík 2297.3 mg
  • Vláknina 14617.5 mg
  • Vitamín A 14617.5 mg
  • Vitamín B6 5.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme na kostičky a uškvaříme.

  • 2

    Bažanta potřeme česnekem utřeným se solí a vložíme do zapékací mísy, přilijeme slaninu, přidáme máslo, jalovec, koření, mírně podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení bažanta přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  • 3

    Upečeného bažanta vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. Šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté rozšleháme s vodou a alespoň deset minut povaříme.

Komentáře k receptu