Listový špenát se sezamovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 777.9 mg
- Vláknina 7730 mg
- Vitamín A 7730 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme špenát a důkladně propláchneme. Necháme ho cca 2 minuty blanšírovat ve vroucí, osolené vodě. Poté scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat na cedníku. 
- 
                                2Sezam osmahneme na pánvi nasucho, dozlatova. Na omáčku smícháme dohladka sezamovou pastu s cukrem, miso a 4 lžícemi horké vody. 
- 
                                3Špenát rozdělíme do misek, osolíme, posypeme sezamem a podáváme s omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        