Červené kuře thajské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 225 g Rajčata
  • 225 g Brambory sladké (Batáty)
  • 500 g Rýže jasmínová
  • 4 ks Kafirové listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 857.5 mg
  • Vláknina 9698.3 mg
  • Vitamín A 9698.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej. Pokrájíme na nudličky kuřecí maso, přidáme do woku a smažíme 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, kari pastu, limetkové lístky a tamarind a minutu smažíme.

  • 2

    Sladké brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do směsi kokosové mléko a brambory uvedeme do varu. Necháme povařit 20 minut, dokud šťáva nezhoustne. Do směsi přidáme koriandr a pokrájená rajčata a za občasného míchání dusíme 5 minut.

  • 3

    Dáme na talíře a doporučujeme podávat s jasmínovou rýží.

Komentáře k receptu