Kuře na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Karotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1111 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 326.8 mg
  • Draslík 1267.3 mg
  • Vláknina 4588.3 mg
  • Vitamín A 4588.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu z oleje, cibule, česneku, bobkového listu, vína a soli.

  • 2

    Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a necháme marinovat 24 hodin.

  • 3

    V kastrole na oleji osmahneme jemně nakrájenou šunku, přidáme nakrájená rajčata a karotku a po chvíli zalijeme zbylým vínem. Do omáčky vložíme porce kuřete.

  • 4

    Dusíme pod pokličkou doměkka.

Komentáře k receptu