Bramborový nákyp se šunkovým salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Šunkový salám
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 732.7 mg
  • Vláknina 8389.3 mg
  • Vitamín A 8389.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 786.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté syrové brambory na struhadle nastrouháme na plátky a rozdělíme na třetiny. V mléce rozšleháme vejce a nastrouhaný sýr. Petrželovou nať drobně posekáme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme, posypeme částí petrželové natě, posypeme třetinou salámu nakrájeného na nudličky, zalijeme částí připraveného mléka, poklademe další vrstvou brambor a opět osolíme, posypeme částí drobně posekané petrželové natě, poklademe zbylou částí salámu, zalijeme částí připraveného mléka a poslední vrstvu brambor posolíme, posypeme petrželovou natí a přelijeme zbylým mlékem.

  • 2

    Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud brambory nezezlátnou.

Komentáře k receptu