Bramborový nákyp s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Anglická slanina
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 1304.6 mg
  • Vláknina 13662.8 mg
  • Vitamín A 13662.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Brambory slijeme, do horkých brambor přidáme lžíci másla a mléko a vyšleháme kaši, osolíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Oddělíme vaječné žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vmícháme do vychladlé kaše a přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno, prolisujeme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Rozehřejeme olej na pánvi a slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmahneme.

  • 4

    Přidáme mleté maso a podusíme za občasného míchání, dokud nezhnědne. Přidáme česnek, sůl, pepř a vmícháme petržel.

  • 5

    Vymažeme a vysypeme zapékací mísu. Rozdělíme bramborovou kaši na dvě části, jednu část rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni rozložíme připravenou masovou směs.

  • 6

    Na maso rozetřeme zbytek bramborové kaše a pokapeme máslem. 40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

  • 7

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu