Knedlíčky ze strouhanky se slaninou, špenátem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1217 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 222.8 mg
  • Vláknina 6273 mg
  • Vitamín A 6273 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a necháme zchladnout. Špenát necháme rozmrazit, přes síto necháme odkapat vodu.

  • 2

    V míse smícháme strouhanku, vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, okapaným špenátem, česnek utřený s dvěma špetkami soli, drobně posekanou petrželkou a slaninou. Vymícháme hladkou hmotu, ze které vytvarujeme na vále posypaném lžící strouhanky váleček, z něj nakrájíme kousky a zakulatíme z nich knedlíčky. Připravené knedlíčky asi velikosti pingpongového míčku a zhruba sedm minut vaříme ve vroucí vodě osolené špetkou soli.

Komentáře k receptu