Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 šálek Rýže loupaná
  • 3 šálek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 325.1 mg
  • Vláknina 10063.5 mg
  • Vitamín A 10063.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky, hrozinky propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Rýži osolíme, přidáme zázvor, jablka, hrozinky a máslo.

  • 3

    Když se rýže začne vařit, zmírníme plamen a dusíme, dokud není rýže měkká.

Komentáře k receptu