Omelety zeleninové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 257.6 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 5013.3 mg
  • Vitamín A 5013.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Jíšku necháme částečně vychladnout.

  • 2

    Do polovychladlé jíšky budeme postupně přidávat žloutky, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a na závěr dušenou, dobře okapanou zeleninu. Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Takto připravenou směs dáme péct buď do rozehřáté trouby nebo opečeme na pánvi. Vždy však po obou stranách.

  • 4

    Omelety podáváme teplé a přehnuté v půli.

Komentáře k receptu