Conchiglie s kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 115 g Slanina vepřová
  • 250 g Játra kuřecí
  • 300 g Těstoviny Conchiglie
  • 10 ml Šalvěj čerstvá
  • 150 ml Víno bílé
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 250.2 mg
  • Draslík 465.7 mg
  • Vláknina 7313.8 mg
  • Vitamín A 7313.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme 1/2 másla, vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a smažíme 5 minut na střední teplotě, až je slanina zlatavá, ale ještě ne křupavá.

  • 2

    Přidáme pokrájená kuřecí játra, utřený česnek a 1/2 množství pokrájené šalvěje. Dostatečně opepříme. Zvýšíme teplotu a smažíme 5 minut, až játra ze všech stran lehce změní barvu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 3

    Ke kuřecím játrům přilijeme víno, uvedeme do varu, poté snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Přimícháme zbytek másla. Jakmile se máslo rozehřeje, vložíme nakrájená rajčata. Dobře zamícháme a přisypeme nakrájenou petržel a zbývající šalvěj. Zamícháme, ochutnáme a dle potřeby dosolíme.

  • 4

    Na hotově těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu