Conchiglie se šťovíkem, artyčoky a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 315 g Artyčoky
  • 160 g Šťovík
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 560 mg
  • Vláknina 14700 mg
  • Vitamín A 14700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme srdíčka artyčoků, nakrájenou petrželku a směs při nízké teplotě za občasného míchání prohříváme asi 5min.

  • 3

    Poté těstoviny dáme do mísy, promícháme s nahrubo nakrájenými listy šťovíku, vejci a artyčoky. Posypeme drceným pepřem ,hoblinkami parmazánu a podáváme.

Komentáře k receptu