Irský Colcannon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 1118.1 mg
  • Vláknina 12049.2 mg
  • Vitamín A 12049.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 168.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 330.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě vaříme 15-20 minut doměkka. Mezitím očistíme kapustu, rozčtvrtíme a nasekáme na nudličky. Povaříme je zvolna v osolené vodě 10 minut a necháme okapat.

  • 2

    Cibulky očistíme a nakrájíme na kostky. Společně s kapustou krátce podusíme na rozpáleném másle.

  • 3

    Brambory slijeme, necháme chvíli stát a důkladně rozmačkáme. Vmícháme k nim zahřáté mléko a našleháme lehkou kaši. Přidáme zeleninu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu