Colcannon irský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Zelí hlávkové bílé
  • 225 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 488.9 mg
  • Vláknina 8938.7 mg
  • Vitamín A 8938.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme.

  • 2

    V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme.

  • 3

    Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.

Komentáře k receptu