Brusinkový džem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 kg Brusinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 78.8 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé nebo mražené brusinky smícháme s cukrem a šťávou z citrónu. Necháme přes noc odpočinout.

  • 2

    Promícháme, kyselejší jablko oloupeme, nastrouháme a přidáme nastrouhanou kůru z citrónu. Vše zvolna vaříme, po chvíli přidáme vodu a hrst brusinek. Vaříme, až směs zhoustne.

  • 3

    Plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Komentáře k receptu