Rychlá zeleninová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Hrášek
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 75 g Fazolové lusky zelené
  • 45 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 389.9 mg
  • Vláknina 12848.2 mg
  • Vitamín A 12848.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Fazolové lusky pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky, malý pórek na tenká kolečka. Oloupáme a na kostičky rozkrájíme zralá rajčata. Petrželku pokrájíme nadrobno a dáme stranou.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, přisypeme nakrájený pórek, mrkev a cukr. Smažíme 5 minut, často mícháme.

  • 3

    Přimícháme cuketu, fazolové lusky a hrášek. Osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí, občas zamícháme a dusíme zeleninu na mírném ohni doměkka 7 minut.

  • 4

    Nasypeme petržel a rajčata, ochutnáme, popřípadě dokořeníme.

Komentáře k receptu