Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 5 g Masox
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 4 ks Feferony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kari koření
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Slepice
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 737.5 mg
  • Vláknina 5241.7 mg
  • Vitamín A 5241.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.

  • 2

    Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.

  • 3

    Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.

  • 4

    Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.

Komentáře k receptu