Chřest v majonéze s hlávkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chřest bílý
  • 8 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 100 g Salát ledový
  • 200 ml Omáčka tatarská
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 452.8 mg
  • Vláknina 9050 mg
  • Vitamín A 9050 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme vodu s cukrem, vložíme do ní svazek chřestu a na mírném ohni povaříme asi 15 minut. Potom scedíme a necháme vychladnout. Listy ledového salátu natrháme a rozložíme na plochou mísu, na ně poskládáme chřest, ze kterého odřízneme tvrdé spodní části. Osolíme a přelijeme tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu