Tygří krevety s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibulka jarní
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 209 mg
  • Draslík 120 mg
  • Vláknina 9443 mg
  • Vitamín A 9443 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na másle a oleji zvolna za stálého míchání asi 1 minutu. Přidáme krevety a podusíme je 3 minuty, až maso změní barvu. Krevety vyjmeme z pánve a odložíme.

  • 3

    Do zbylé šťávy vmícháme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme. Vložíme do ní krevety, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 1 minutu.

  • 4

    Omáčkou s krevetami zalijeme těstoviny a pokrm opatrně promícháme. Porce ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu