Pohanková pražená polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 6.98 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 40 g Pohanka
  • 50 g Petržel kořen
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 129.6 mg
  • Draslík 380 mg
  • Vláknina 4601.8 mg
  • Vitamín A 4601.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.

  • 3

    Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen

  • 4

    1-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu