Salát s čekankou, rozinkami a fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 5 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 557.8 mg
- Vláknina 10184.2 mg
- Vitamín A 10184.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky spaříme horkou vodou a necháme chvíli stát. Zelené fazolky vaříme ve vroucí vodě 5 minut, scedíme, zchladíme. Čekanku rozkrojíme podélně a rozebereme na listy. Promícháme se slitými rozinkami a fazolkami.
-
2
Smícháme ocet, olej, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř, zakapeme salát a důkladně promícháme.
-
3
Ozdobíme petrželkou.