Salát s čekankou, rozinkami a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrozinky
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 4 ks Čekanka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 557.8 mg
  • Vláknina 10184.2 mg
  • Vitamín A 10184.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky spaříme horkou vodou a necháme chvíli stát. Zelené fazolky vaříme ve vroucí vodě 5 minut, scedíme, zchladíme. Čekanku rozkrojíme podélně a rozebereme na listy. Promícháme se slitými rozinkami a fazolkami.

  • 2

    Smícháme ocet, olej, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř, zakapeme salát a důkladně promícháme.

  • 3

    Ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu