Salát bylinkový

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Salát Polníček
  • 10 g Pažitka
  • 10 ml Olej z vlašských ořechů
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 293.8 mg
  • Vláknina 4240 mg
  • Vitamín A 4240 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z octa, oleje, pepře a trochy soli metličkami vymícháme dressing.

  • 2

    Oloupeme česnek a cibuli, najemno nasekáme a smícháme s dressingem. Očistíme, omyjeme a osušíme polní salát. Omyjeme rajčata, rozpůlíme a odstraníme slupku. Dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Salát promícháme s rajčaty a dressingem, na talíři posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu