Jednoduchá francouzská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Estragon
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1488 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 344.7 mg
  • Draslík 469.8 mg
  • Vláknina 2212.5 mg
  • Vitamín A 2212.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme metlou vejce se solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a nakonec nadrobený sýr.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo, a za stálého míchání vlijeme část směsi. Smažíme na mírném plameni a kontrolujeme, až je napůl opečená. Potom přehneme dva okraje do středu, pánev zakryjeme poklicí a necháme dopéct horní stranu omelety. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu