Chléb pita s jehněčím a salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 100 g Salát hlávkový
  • 300 g Salsa rajčatová
  • 300 g Chléb Pita
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 458.3 mg
  • Vláknina 4341.5 mg
  • Vitamín A 4341.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, šťávu z citronu, olej, česnek a necháme asi 20 minut marinovat a pak kousky jehněčího napícháme na špejle. Rajčatovou salsu prohřejeme.

  • 2

    Zapneme troubu na gril a grilujeme jehněčí maso z každé strany 4 minuty. Pita chleby rozkrojíme a necháme mírně opéci na grilu. Do každého vložíme list hlávkového salátu a jehněčí sejmuté ze špejlí, povrch zakápneme salsou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu