Bramboráky se škvarky, párky a křenem
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Párky jemné
 - 50 g Vepřové škvarky
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Křen
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 0.67 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 124.9 mg
 - Draslík 663.7 mg
 - Vláknina 8006.3 mg
 - Vitamín A 8006.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme na středním struhadle do mísy.
 - 
                                2
Přidáme k nim utřený česnek se solí, majoránku, pepř, drcený kmín, vejce, mléko, hladkou mouku, hrubou mouku, směs dobře promícháme.
 - 
                                3
Škvarky pokrájíme nadrobno a přimícháme je do bramborového těsta. Malé párky oloupeme a v polovině podélně rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do misky a zakryjeme.
 - 
                                4
Ve pánvi rozpálíme sádlo (na jeden bramborák počítáme asi s 0.5 lžící sádla) a menší naběračkou nabíráme těsto, které dáme na na rozpálený omastek. Těsto rozetřeme na tenčí placku, položíme na ni během pečení pokrájené polovičky párků, usmažíme jednu stranu, opatrně otočíme a usmažíme dozlatova druhou stranu s párky.
 - 
                                5
Takto usmažíme všechny bramboráky, které před podáváním posypeme nastrouhaným křenem. Nejvíce chutnají horké přímo z plotny.