Bramboráky se škvarky, párky a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Párky jemné
  • 50 g Vepřové škvarky
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.67 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 124.9 mg
  • Draslík 663.7 mg
  • Vláknina 8006.3 mg
  • Vitamín A 8006.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme na středním struhadle do mísy.

  • 2

    Přidáme k nim utřený česnek se solí, majoránku, pepř, drcený kmín, vejce, mléko, hladkou mouku, hrubou mouku, směs dobře promícháme.

  • 3

    Škvarky pokrájíme nadrobno a přimícháme je do bramborového těsta. Malé párky oloupeme a v polovině podélně rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do misky a zakryjeme.

  • 4

    Ve pánvi rozpálíme sádlo (na jeden bramborák počítáme asi s 0.5 lžící sádla) a menší naběračkou nabíráme těsto, které dáme na na rozpálený omastek. Těsto rozetřeme na tenčí placku, položíme na ni během pečení pokrájené polovičky párků, usmažíme jednu stranu, opatrně otočíme a usmažíme dozlatova druhou stranu s párky.

  • 5

    Takto usmažíme všechny bramboráky, které před podáváním posypeme nastrouhaným křenem. Nejvíce chutnají horké přímo z plotny.

Komentáře k receptu