Bramboráky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 1429.9 mg
  • Vláknina 15877.8 mg
  • Vitamín A 15877.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na poloviny, oloupané cibulky pokrájíme na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, opečeme na něm žampiony, přidáme cibulky a ještě krátce opečeme. Vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do pánve postupně doplňujeme zbylý olej, smažíme na něm 8 bramboráků po obou stranách.

  • 3

    Usmažené bramboráky rozložíme na plech, poklademe je žampiony s cibulí, na každý položíme 1/2 plátku sýru a vše opepříme.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu