Miletínské medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 78.4 mg
 - Draslík 1398.3 mg
 - Vláknina 20166.5 mg
 - Vitamín A 20166.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sterilované kapie vyjmeme z nálevu a pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na plátky o síle asi 1.5 cm. Pěstí maso rozmáčkneme, osolíme podle chuti, opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a potřeme plnotučnou hořčicí. Medailonky dáme do mísy a necháme v chladu 15 minut odležet.
 - 
                                3
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka restujeme z obou stran dozlatova. Maso musí být uprostřed krvavé. Pak je vyjmeme z tuku, na něj dáme cibuli s kapií, krátce osmahneme, přilijeme lák z nakládané kapie (asi 1.5 dl), maso vrátíme zpět, promícháme a vše krátce v pikantní šťávě krátce osmažíme.
 - 
                                4
Podáváme s přílohami podle chuti.