Tagliatelle s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Sýr Parmezán
  • 50 g Bazalka
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 25 g Sýr Ricotta
  • 60 ml Lněné semínko
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 207.8 mg
  • Vláknina 13987.2 mg
  • Vitamín A 13987.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky bazalky, česnek a lněná semínka vložíme do kuchyňského robotu. Přilijeme 60 ml olivového oleje a mixujeme, až jsou přísady nadrobno rozsekané. Robota zastavíme a seškrábeme směs ze stran nádoby.

  • 2

    Znovu robota zapneme a pomalu, tenkým pramínkem přiléváme zbývající olivový olej. Během mixování budeme muset robota ještě jednou zastavit a znovu seškrábat směs ze stran nádoby, aby se vše rovnoměrně promíchalo.

  • 3

    Směs přendáme do mísy a pomocí vařečky vmícháme oba nastrouhané sýry. Ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme.

  • 4

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou uvařené, přesypeme je do mísy s pestem. Promícháme a ihned podáváme ozdobené bazalkou.

Komentáře k receptu