Mandlový koláč s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 100 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 50 g Kandovaná citronová kůra
  • 50 ml Rum
  • 100 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 162.7 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 9187.8 mg
  • Vitamín A 9187.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme umleté mandle s pokrájenými hrozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou, zakapeme rumem a dobře promícháme.

  • 2

    Těsto připravíme ušleháním změklého másla s cukrem a vejci. Přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku a mandle s ovocem a rumem. Pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy.

  • 3

    Vložíme do mírně předehřáté trouby, pečeme asi hodinu.

  • 4

    Upečený koláč necháme prochladnout, vyjmeme ho z formy a necháme úplně vychladnout. Poté vložíme zpět do formy a zakapeme rumem.

Komentáře k receptu