Pečená mořská štika s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 plátek Pomeranče
  • 4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 111.9 mg
  • Draslík 393.1 mg
  • Vláknina 66 mg
  • Vitamín A 66 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, dáme péct v ohnivzdorné míse vymazané olejem. Trouby předehřejeme na 240 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny.

  • 2

    Poté mísu z trouby vyndáme, na každou porci ryby položíme plátek oloupaného pomeranče bez jader, lžíci rozmrazených krevet, přikryjeme plátkem sýra. Filety vrátíme do trouby a zapékáme, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu