Mořský ďas na cibuli a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský ďas
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 913.1 mg
  • Vláknina 1793.5 mg
  • Vitamín A 1793.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolené porce ryby zaprášíme paprikou, obalíme v mouce a protáhneme rozšlehaným vejcem. Porce smažíme v rozpáleném oleji s máslem.

  • 2

    Poté dáme dvě lžíce vysmaženého tuku do ohnivzdorného pekáče, do něhož jsme vyskládali polovinu cibule nakrájené na kolečka. Na cibuli položíme porce ryby, překryjeme je druhou polovinou cibule, podlijeme vínem a pečeme v troubě. V průběhu pečení porce ryby zakapeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu