Mořský ďas s luštěninami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrách loupaný
  • 60 g Cibule
  • 600 g Mořský ďas
  • 100 g Čočka červená
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 798.8 mg
  • Vláknina 9804 mg
  • Vitamín A 9804 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve dvou mísách necháme bobtnat 12 hodin ve studené vodě hrách a čočku. Z ryby stáhneme kůži, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je a nakrájíme na menší kusy. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Omyjeme tymián, osušíme ho a nasekáme.

  • 2

    Čočku a hrách scedíme a dáme odděleně do dvou hrnců. Do každého dáme půlku cibule a jeden bobkový list, zalijeme vše studenou vodou a uvedeme pomalu do varu. Oba druhy luštěnin vaříme na mírném plameni 30-40 minut a teprve ke konci vaření je osolíme. Scedíme je a dáme společně do mísy, přilijeme trochu vody, ve které se vařily, a 3 lžíce oleje, vše dobře promícháme.

  • 3

    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej s trochou tymiánu, přidáme pokrájené rybí maso a smažíme ho po obou stranách 3-4 minuty. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Luštěniny přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme rybí maso, posypeme zbývajícím nasekaným tymiánem a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu