Vaječný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 270.8 mg
  • Vláknina 3360 mg
  • Vitamín A 3360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky kráječem.

  • 2

    Rajčata omyjeme, krátce spaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Poté je také nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Do porcelánové mísy vyskládáme omyté a okapané listy hlávkového salátu, špičkami k okraji mísy. Na vrstvu listů vyskládáme vrstvu vajec, kterou potřeme majonézou. Na majonézu vyskládáme vrstvu rajčat, opět potřeme majonézou a vše střídáme do té doby, až vše spotřebujeme.

  • 4

    Do středu mísy vpíchneme salátové srdíčko.

  • 5

    Předkrm podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu