Filé z tresky zapečené s brokolicí
Suroviny
- 100 g Brokolice
 - 120 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 800 g Treska aljašská
 - 80 ml Víno bílé
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Koření na ryby
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 163.5 mg
 - Draslík 1011.7 mg
 - Vláknina 3210 mg
 - Vitamín A 3210 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu necháme mírně rozmrazit, rozdělíme na porce, osolíme, zaprášíme kořením na ryby a na lžíci oleje a másla na pánvi po obou stranách osmažíme.
 - 
                                2
V mezičase ve vroucí vodě uvaříme do poloměkka brokolici. Poté ji přecedíme, necháme okapat a rozebereme na růžičky.
 - 
                                3
Poté porce vložíme do pekáče vymazaného lžící oleje, pokryjeme plátky cibule, rozdrceným česnekem a růžičkami brokolice. Porce zalijeme rozšlehaným vejcem s vínem, zasypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme, až sýr zezlátne.