Mořské plody na rajčatech
Suroviny
- 100 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Krabí tyčinky
 - 100 g Mořské plody mix
 - 250 g Špagety
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 200 ml Víno bílé
 - 0.333333 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Oregano sušené
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 33.8 mg
 - Draslík 178.8 mg
 - Vláknina 1233.6 mg
 - Vitamín A 1233.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V olivovém oleji mírně osmažíme 1 stroužek česneku, když zhnědne, vyjmeme ho a na olej vsypeme nasekanou petrželovou nať, vmícháme tužší část směsi mořských plodů, zalijeme vínem a dusíme. Po chvíli přidáme rajčata, rajčatový protlak a za stálého míchání ještě dusíme.
 - 
                                2
Poté směs osolíme, opepříme, kořeníme utřeným oreganem a vmícháme zbylou část směsi plodů, krevety, krabí tyčinky a zbylý rozdrcený česnek. Dusíme doměkka, přidáme pokrájené rajče, posekanou bazalku a nasekaný česnek.
 - 
                                3
V mezičase uvaříme špagety na skus, poté slijeme a necháme řádně okapat.
 - 
                                4
V míse smícháme udušenou směs plodů se špagetami.