Pekingská kachna s palačinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 ks Kachna mražená
  • 24 ks Palačinky
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 8 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1019 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 243.5 mg
  • Vláknina 2206 mg
  • Vitamín A 2206 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu nejprve očistíme a odstraníme přebytečný tuk. Na 2-3 minuty vložíme do hrnce s vroucí vodou, aby se zatáhly póry a neztrácel se během pečení tuk. Po vyjmutí důkladně osušíme. Kachnu potřeme medem rozpuštěným v trošce teplé vody a minimálně na 4-5 hodin zavěsíme do chladu.

  • 2

    Poté kachnu položíme na grilovací rošt hřbetem nahoru a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 90-105 minut. Během pečení neobracíme ani nepotíráme.

  • 3

    Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozpálíme sezamový olej, přidáme omáčku z rozmačkaných žlutých bobů a cukr. Důkladně promícháme, aby se rozpustil cukr, necháme vychladnout.

  • 4

    Z kachny odstraníme křupavou kůžičku a nakrájíme ji na tenké plátky. Maso také pokrájíme na plátky.

  • 5

    Podáváme tak, že na jednotlivé talíře rozprostřeme palačinku, doprostřed dáme lžičku omáčky, posypeme několika kousky jarní cibulky a nakrájené okurky a navrch dáme 2-3 plátky masa a kousek kůžičky. Palačinku srolujeme a podáváme.

Komentáře k receptu