Tortelloni plněné špenátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 43 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 66.4 mg
- Draslík 731.3 mg
- Vláknina 6312.5 mg
- Vitamín A 6312.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto vyválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Nasekaný špenát, sýry ricotta a parmezán, pažitku, polovinu rozšlehaného vejce, sůl a pepř smícháme v míse. 
- 
                                2Kolečka těsta rozložíme na pracovní plochu a do středu každého upravíme asi 1 1/2 lžičky směsi. Okraje mírně potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme na polovinu a okraje pevně přitiskneme. 
- 
                                3Tortelloni postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente a udržujeme je teplé. 
- 
                                4Všechny suroviny na omáčku smícháme ve velkém hrnci a prohřejeme. Tortelloni vložíme do omáčky, protřeseme a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        