Marinované vepřové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 510 g Vepřová kýta
  • 75 ml Voda pitná
  • 60 ml Koriandr čerstvý
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová tráva
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 553.4 mg
  • Vláknina 1073.5 mg
  • Vitamín A 1073.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na přepůlené špejle napícháme asi čtyři na kostky nakrájené kousky vepřového masa. Necháme marinovat alespoň 20 minut v marinádě připravené důkladným smícháním drceného česneku, nasekané citronové trávy, nasekaného koriandru, hnědého cukru, bílého pepře, slané sojové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje, studené vody a jemné chilli omáčky.

  • 2

    Po marinování opékáme na rozpáleném oleji 1-2 minuty z každé strany tak, aby maso zůstalo středně propečené.

Komentáře k receptu